Eclere cu crema de cocos
Iti plac faimoasele deserturi frantuzesti? E neaparat sa incerci si niste eclere umplute cu crema de cocos! Daca iubesti cocosul la fel de mult ca mine, iti va fi greu sa te opresti doar la unul singur!
Ingrediente pentru cojile de eclere
Ingrediente pentru crema de cocos
Pregatirea cremei de cocos pentru eclere
1. Pune aproape toata cantitatea de lapte la fiert, pastrand 5-6 linguri deoparte.
2. Combina laptele pastrat deoparte cu galbenusurile, amidonul, zaharul si cocosul.
3. Cand laptele da in clocot, adu-l treptat cu un polonic peste compozitia ce contine si cocosul si mixeaza energic, pentru a evita coagularea galbenusurilor.
4. Odata aduse la temperaturi similare, toarna compozitia cu cocos peste laptele pus la fiert si amesteca in mod constant, pana ce crema de cocos se ingroasa.
5. Da crema de cocos de pe foc si adauga untul, iar dupa topire amesteca bine. Acopera crema si da-o la rece pana ce pregatesti cojile de eclere.
Pregatirea cojilor de eclere
1. Topeste untul in lapte, cu un praf de sare si 2 linguri de zahar. Cand compozitia da in clocot, adauga faina si amesteca rapid.
2. Da cratita de pe foc si continua sa amesteci pana ce obtii un aluat omogen, ce se tine bine.
3. Mai da cratita pe foc pentru inca un minut, la foc mic, si continua sa amesteci pentru a elimina cat mai mult abur din aluat.
4. Bate compozitia cu mixerul la viteza mare, pentru a o raci. Adauga apoi ouale rand pe rand, mixand bine intre fiecare doua oua.
5. Cand ai obtinut un aluat lipicios (iei intre degetul aratator si cel mare pentru a face proba), muta aluatul intr-un pos de ornat si formeaza eclerele intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
7. Da cojile de eclere la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute, sau pana cand se rumenesc.
8. Umple cojile de eclere cu crema de cocos racita. Unge-le deasupra cu aceeasi crema si presara fulgi de cocos deasupra.
S-ar putea sa-ti placa si: