Branza Halloumi fripta pe gratar
O combinatie delicioasa cu doar 5 ingrediente, din care doar unul putin mai greu de gasit. Daca insa reusesti sa cumperi Halloumi, o specialitate cipriota, prepara cateva bucatele de Halloumi la gratar si serveste-le dupa aceasta reteta.
Este extrem de simpla, e gata in 10 minute si e gustarea perfecta pentru momentele in care chiar nu ai chef de gatit!
Ingrediente
1. Incinge un gratar de aragaz sau o tigaie antiaderenta. Taie branza Halloumi in bucati de cca 1 cm grosime.
2. Asaza branza Halloumi in gratarul de aragaz sau in tigaie si frige branza pe ambele parti 40-60 secunde.
3. Scoate branza Halloumi fripta la gratar pe o farfurie intinsa si stropeste-o cu zeama de lamaie, apoi potriveste-o de sare si piper si si presar-o cu oregano.
4. Serveste preparatul cu o salata de vara alaturi, pentru o gustare usoara si sanatoasa.