Pateuri daneze cu branza dulce
S-au anuntat musafiri si te-au prins pe nepregatite? Daca ai un pachet de foitaj si alte cateva ingrediente banale la frigider, te scoti cu niste pateuri daneze cu branza dulce, o gustare pe cat de delicioasa, pe atat de simplu de facut!
Dupa reteta asta, obtii 8 pateuri cu branza dulce, o bunatate crocanta, aromata si cremoasa in acelasi timp!
Ingrediente
1. Combina crema de branza moale cu zaharul, sarea, galbenusul, smantana si mirodeniile.
2. Separat, bate oul cu putin lapte. Intinde putin foitajul, apoi taie-l in 8 bucati egale, patratoase.
3. In centrul fiecarui patrat de foitaj asaza cate o lingura de compozitie. Unge marginile fiecarei bucati de aluat cu ou si uneste-le pe diagonala, in centru, sustinand cu degetele, pentru a nu apasa pe crema de branza.
4. Da pateurile daneze la congelator pentru 10 minute sau la frigider pentru 30 de minute.
5. Scoate apoi pateurile daneze de la rece, unge-le cu ou pe toata suprafata si coace-le la 180 de grade timp de 25-30 minute, sau pana cand se rumenesc.