Nu iti coace bine cuptorul? Nu e neaparata nevoie de un cuptor pentru a obtine un blat de tort cu banane, fara cuptor, pe care il gatesti pe plita, la abur.

Iese cel putin la fel de pufos si aromat!

Ingrediente

2 banane mari 50 g unt 100 g zahar 2 oua 150 g faina esenta vanilie 1/2 pliculet praf de copt un praf sare
Mod de preparare:

 

1. Paseaza bananele cu o ustensila pentru piure sau cu furculita.
2. Bate apoi ouale cu zaharul pentru 3-4 minute, esenta de vanilie, praful de copt si sarea.
3. Adauga untul topit si bananele peste compozitie. Mixeaza compozitia la viteza mare si incorporeaza faina.
4. Unge cu unt o cratita (neaparat una cu capac) si da-o la foc mare, pana cand se incinge.
5. Toarna compozitia de tort, pune-i capacul, apoi asaza cratita pe o alta tigaie, asezata la randul ei pe flacara mica.
6. Lasa blatul de tort fara cuptor pe tigaia incinsa pentru 45-50 de minute, cu capacul pus.
7. Verifica blatul de tort pregatit fara cuptor folosind o scobitoare: daca iese curata si nelipicioasa, tortul e patruns.

Important: Spre deosebire de torturile pregatite la cuptor, blatul de tort pregatit pe plita nu se va rumeni la fel de tare. Din acest motiv, masura in care blatul de tort e rumen nu e atat de relevant.