Rulada de bezea cu ciocolata si frisca
Dulce, aromata, atat de frageda incat se crapa in maini si ti se topeste in gura! Incearca aceasta reteta simpla de rulada din bezea cu ciocolata, umpluta cu frisca proaspata.
Ingrediente pentru rulada
Ingrediente pentru umplere si servire
1. Bate albusurile cu otetul si un praf de sare, apoi adauga treptat, lingura cu lingura, zaharul.
2. Mixeaza albusurile pentru 4-5 minute, pana cand devin lucioase si se tin de bolul mixerului. Adauga cacaua si omogenizeaza aluatul.
3. Intinde bezeaua in strat gros intr-o tava tapetata cu hartie de copt (unsa cu putin unt, pentru a nu se misca).
4. Da blatul de bezea la cuptor pentru 25 de minute la 150 grade, sau pana cand blatul devine ferm la apasare.
5. Odata scos de la cuptor, rastoarna blatul de bezea pe o foaie de copt presarata cu zahar pudra.
6. Bate frisca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, pana ce frisca se tine de tel.
7. Raspandeste frisca pe blatul de bezea, apoi ruleaza blatul astfel: taie 2-3 cm latime de bezea de la capatul de la care incepi sa rulezi si intoarce-o peste frisca. Ruleaza apoi rulada de bezea cu ciocolata peste acest centru taiat, folosind foaia de copt si strangand cat mai bine.
8. Cand te apropii de capatul ruladei, muta foaia de copt cu totul desupra platoului pe care vrei sa servesti rulada de bezea cu ciocolata, deoarece aceasta e foarte fragila si nu o vei mai putea muta ulterior.
9. Rostogoleste rulada pe platoul de servire si orneaz-o cu sirop de ciocolata deasupra, apoi da-o la rece pentru minim o ora inainte de servire.