Gutuile nu sunt un fruct pe placul tuturor, mai ales daca sunt crude. In schimb, putini sunt cei care ar refuza un compot de gutui in mijlocul iernii, numai bun cand ai pofta de fructe, iar fructele sunt la fel de departe ca vara.

Ingrediente

1 kg gutui 8 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat apa
Mod de preparare:

1. Curata gutuile cat mai bine si taie-le cubulete si asaza gutuile in borcane.
2. Separat, fierbe apa (cantitate ajustata in functie de numarul de borcane pe care il ai) cu zaharul.
3. Cand apa fierbe bine, adauga zaharul vanilat si toarna siropul peste gutui (asaza borcanele pe o tava metalica) si inchide imediat borcanele.
4. Muta borcanele in apa calda intr-o cratita, cat sa le acopere si fierbe-le apoi la foc mic timp de 20 de minute.
5. Lasa compotul de gutui sa se raceasca integral in borcane, in cratita, apoi muta-l in camara pentru iarna.