Nu iti ies de nicio culoare galustele de gris pe care le adaugi in supa, oricat de mult te-ai chinui? Din 3 ingrediente si cu o reteta transmisa de 3 generatii, iata cum trebuie sa procedezi ca sa obtii cele mai pufoase galuste.
Pregateste supa de pui sau de vita dupa reteta ta sau incearca reteta de supa cu galuste de pe site. Dupa ce strecori carnea si legumele, pregateste galustele urmand instructiunile si respectand cu sfintenie cantitatile de mai jos.
Cum pregatesti galuste de gris pufoase pentru supa
E foarte important de mentionat ca, odata ce ai pregatit compozitia de galuste, nu o poti lasa mult timp inainte de a forma galustele.
Daca esti nesigur in privinta consistentei pe care o are compozitia de galuste, retine ca aceasta trebuie sa fie suficient de densa incat sa nu curga.
Daca totusi ti se intampla ca prima galusca adaugata in supa sa se destrame (nu ar trebui, insa se poate intampla daca lucrezi cu oua mari), mai adauga in compozitie o lingurita de gris si omogenizeaza sau mai lasa compozitia sa stea 1-2 minute, apoi reincearca.
Ingrediente necesare pentru pregatirea celor mai pufoase galuste:
- 3 oua
- 300 g gris
- un praf generos sare
1. Separa ouale si bate albusurile spuma pana ce se tin de tel, apoi intoarce galbenusurile peste albusuri unul cate unul, treptat, urmate de un praf de sare.
2. Adauga grisul in ploaie si amesteca cu grija, pentru a nu face cocoloase. Cand compozitia capata o consistenta suficient de groasa, uda lingurita in supa si ia apoi cu lingurita din compozitie si coboara lingurita in supa, pentru a forma galustele.
3. Continua procedeul pana cand ai format toate galustele si lasa-le sa dea in clocot la foc mare pentru cateva secunde.
4. Pentru a obtine cele mai pufoase galuste de gris, imediat ce au clocotit, dupa toarna o cana de apa cat mai rece, raspandita peste toate galustele, apoi adauga patrunjelul si opreste focul.