Ciorba de urzici cu usturoi
Ciorba de urzici este un preparat pe care trebuie neaparat sa-l incluzi in alimentatie, inca de la inceputul primaverii. Iese sanatoasa si o poti servi si in postul Pastelui, atat timp cat nu o servesti dreasa cu ou, cu ou fiert sau cu smantana alaturi!
Ingrediente
Ingrediente pentru servit (de dulce!)
1. Curata urzicile cu grija si curata-le de codite, apoi opareste-le in apa suficienta, cu un praf de sare, pana ce se inmoaie.
2. Toaca ceapa si usturoiul fin si caleste-le pana ce devin translucide, apoi adauga telina rasa si cartoful taiat cubulete mici.
3. Adauga 2-3 L de apa si sare, apoi lasa ciorba de urzici la fiert pana ce poti patrunde cartoful cu o furculita (8-10 minute).
4. Dupa ce legumele au fiert, adauga urzicile oparite si bulionul, amesteca si mai lasa ciorba de urzici 5 minute la foc mediu, inainte de a adauga leusteanul.
5. Daca pregatesti o ciorba de urzici de post, dupa adaugarea leusteanului ciorba poate fi servita.
6. Daca preferi o ciorba chiar mai satioasa si nu tii post, serveste-o cu ou fiert alaturi si o lingura de smantana la fiecare portie.