Tartă cu spanac și brânză
35 minute
4 portii
Usor
Am găsit spanac proaspăt în piață și imediat m-am gândit la o tartă cu spanac, care merge perfect cu un pahar de vin alb. O faci în doar 10 minute, iar în 30 este gata.
1 aluat fraged cu unt
400 g de spanac proaspăt sau congelat
200 g de ricotta sau o remă de brânză finp (minimum 20% grăsime)
100 g cașcaval ras
4 ouă
1-2 fire de ceapă verde
25 g unt
Oregano
Sare
Piper
Mod de preparare:
- Încinge cumptorul la 180 de grade Celsius. Topește unutl într-o tigaie și călește frunzele de spanac pnă se înmoaie. Lasă-l apoi deoparte să se răcească.
- Între timp pune într-un castron ouăle, smântâna, brânza, saer și piper, oregano și amestecă-le bine. La final , după ce s-au omogenizat adaugă spanacul călit.
- Așază foaia de aluat în tava de copt, decupează-I marginile și toarnă compoziția. Lasă la cuptor pentru 25-30 de minute sau până se rumenește.
- Scaote tava, las-o să se răcorească puțin și presară ceapă verde pe ea.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews