Tort rasturnat cu ananas
Reteta de tort rasturnat cu ananas, cu denumirea putin mai cunoscuta de „Pineapple upside down cake” este una traditional americana si este similara cu torturile romanesti rasturnate, precum cel de mere.
Reteta in versuri, originala si inedita, a fost trimisa de Luminița Mitru, din Bucuresti.
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
1. Pentru tortul rasturnat
Ai nevoie de un „pat”.
Un pat dulce, bun si gras,
Din rondele de-ananas
Calite usor, usor
Cu zahar brun si untisor.
Si mai pui, daca se poate,
8 cirese confiate.
Dupa ce le-ai perpelit
Le dai deoparte, la racit.
2. Urmeaza blatul de tort:
Pentru cat de cat confort
Separi cele 6 oua,
Avand grija, pe din doua.
Pui albusul la albus
Galbenus la galbenus.
Pui arome, ca se impun,
Si 6 linguri de zahar brun
Peste albusurile separate
Cu mixerul amestecate
La-nceput incetisor
Si apoi cu mai mult spor!
Albusurile le bati spuma
Pana seamana cu o bruma
Proaspat cazuta pe casa
Cand e vremea friguroasa.
Spuma aceasta de albusuri
O combini cu galbenusuri
Si apoi usor, usor
Presari faina ca un nor!
Amesteci cu grija in vas
Si torni in tava, peste ananas.
3. In cuptorul incins iute
Tava sta 40 de minute.
Si dupa ce s-a racit
Tortul astfel pregatit
Se rastoana pe un platou
Si se poate da…cadou!
Sau se rastoarna pe-o farfurie
Sa-l mananci ….cu bucurie!