Bucătăria românească este de neegalat, fiind recunoscută ca fiind diversă și delicioasă. Românii au absorbit tradițiile vechi de secole ale generațiilor care au locuit pe aceste meleaguri și în statele vecine: din sud – popoare de origine greacă și romană, din vest – austriacă, franceză și germană, din nord – rusă, poloneză și ucraineană. Transformându-se într-o simbioză a acestor tendințe culinare, bucătăria românească a atins apogeul gustului, sațietății și simplității relative.
Dar înainte de a vă face poftă de mâncare, vă invităm să încercați noile oferte disponibile în aplicația Netbet, jocurile de Netbet păcănele online și ofertele la pariuri sportive.
Fiecare restaurant din România se mândrește cu mâncăruri tradiționale țărănești, inclusiv în restaurantele din București.
- Musaca: carne de porc tocată și picantă cu usturoi și ardei iute.
- Tochitura: carne de porc, brânză de oaie, ouă, usturoi, mămăligă.
- Mititei sau Mici: chiftele din carne de porc si vită la grătar cu usturoi și piper negru și cimbru, un condiment local.
- Ciorba: supă de legume și carne.
- Sarmale: sarmale de varză sau foi de viță de vie sau varză umplută cu carne tocată de porc, orez și alte legume și condimente.
- Cozonac: tort de Crăciun umplut cu fructe confiate, nuci sau cacao.
Românii tind să prefere carnea de porc, de pui si de vită, deși, de exemplu, mielul este foarte utilizat în gătitul în regiunea Transilvania (tărâmul lui Dracula). Carnea este folosită foarte des în bucătăria românească. Este combinat în orice mod, atât cu mămăligă, cât și cu legume.
Mielul preparat cu usturoi poate înnebuni cel mai notoriu gurmand. Pastrama, afumată într-un fum special, lasă pentru totdeauna în memoria turiștilor gustul său unic.
Ciorbele sunt de obicei gătite pe bază de carne de vită. Apoi se adaugă legume, orez sau tăiței. Uneori, aceste supe sunt servite cu crutoane. Dacă nu există tăiței, supa este adesea umplută cu smântână și ou sau unt. Pentru astfel de supe se folosește o mare varietate de legume. De exemplu: conopidă, dovlecei, spanac și dovleac, precum și leguminoase: fasole, linte și mazăre.
Ciorba este mândria bucătăriei românești. După ce ați încercat, este dificil să renunțați la dorința de a repeta experiența. Carnea din ciorba se bazează pe carne de la păsări de curte dar uneori se mai folosește miel sau pește. Ciorba cu carne este cel mai adesea asezonată cu ou și smântână.
Pentru a începe o masă la români este necesară o băutură puternică „țuica” – este, de regulă, de prune, mere sau vodcă de pere, foarte puternica – alcool la aproximativ 50-60 de grade. Fără îndoială, cea mai bună vodcă românească este o băutură de prune negre, care supraviețuiește în butoaie speciale de mai bine de 3 ani.
Masa este completată de băuturi mai ușoare – vinuri de struguri, compoturi și cafea neagră, care se beau în cantități destul de mari.
În general, deserturile din România se bazează pe făină. Adesea, desertul este compus din plăcinte, brioșe, rulouri, prăjituri, plăcinte sau clătite. Umpluturile folosite pentru deserturi sunt varietate și includ inclusiv dovleac, gem și nuci.