Ghiveci frantuzesc (ratatouille)
60 minute
4 portii
Mediu
Cu putine calorii, dar cu multi nutrienti, ghiveciul frantuzesc este o reteta ideala pentru zilele de post sau pentru cei care au exclus produsele de origine animala din alimentatie. Reteta economica, ce costa doar 2.75 lei/portie sa o prepari.
Ingrediente
2 vinete
4 dovlecei
5-6 rosii bine coapte
2 cepe
un ardei gras rosu
un morcov
2 caței de usturoi
2 linguri ulei
o legatura marar
sare
piper
Mod de preparare:
- Vinetele se curata de coaja, se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa pentru 10 minute.
- Ceapa se taie marunt, iar celelalte legume se taie cuburi.
- Se pun toate intr-un vas de cuptor, se adauga usturoiul si vinetele, se presara cu sare si piper.
- Se toarna uleiul, se amesteca si se lasa vasul la cuptor pentru 40 de minute. Se serveste cu marar proaspat.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews