Fructe de padure la cuptor
110 minute
4 portii
Usor
Un desert delicios, reteta perfecta pentru iubitorii de fructe de padure. Combinatia de fructe de padure la cuptor si aluat fac desertul exact atat cat trebuie de insiropat.
Ingrediente
250 g fructe de padure diverse
10 linguri zahar
scortisoara
Ingrediente pentru aluat
150 g faina
50 g faina de migdale
2 linguri zahar
o lingurita praf de copt
o lingurita bicarbonat
un praf sare
125 g iaurt bine scurs
70 g unt
Mod de preparare:
- Fructele se pun intr-un vas de cuptor, se presara cu zahar si scortisoara si se lasa asa timp de o ora sa-si lase sucul.
- Intre timp, se amesteca faina cu faina de migdale, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
- Se amesteca cu furculita si apoi se adauga iaurtul si untul taiat cubulete.
- Se amesteca, se iau cu lingura mici cantitati din aluat si se asaza peste fructe, fara a le acoperi complet. Se mai lasa vasul la cuptor pentru 25-30 de minute.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews