Fie ca doresti sa prepari un tort special de Ziua Indragostitilor sau pur si simplu vrei sa iti arati dragostea fata de o persoana draga, acest tort poate fi supriza potrivita. Cine poate refuza o inimioara dulce?

Ingrediente pentru blat:

3 oua 90 g zahar 90 g faina 30 g unt topit

Ingrediente pentru insiropat:

50 ml lichior de fructe 2 linguri miere

Ingrediente pentru servit:

250 ml frisca lichida 250 g capsune
Mod de preparare:

Pentru blat, ouale si zaharul se amesteca la bain-marie pentru a obtine o crema spumoasa si, dupa ce s-a legat, se scoate de la bain-marie si se mixeaza pana ce se raceste si isi dubleaza volumul.

Se adauga faina cernuta, se amesteca apoi untul topit si racit, se amesteca si se toarna intr-o forma de copt sub forma de inimioara, unsa foarte putin cu grasime. Se coace 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca in tava.

Se scoate blatul din tava, se taie in doua foi, se insiropeaza usor cu amestecul de miere si lichior, incalzit pe foc, si se asaza pe platoul de servit. Se bate frisca foarte rece, se pune intr-un pos si se decoreaza lateralele inimioarei. In centru se asaza capsunele taiate in jumatati. Pentru ca frisca lichida sa iasa perfecta trebuie tinuta la frigider 2-3 ore inainte de a fi batuta. 

Se lasa 3 ore la rece si apoi se serveste.

 

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece. Dupa preparare, se asteapta 3 ore inainte de a fi consumata.