Tort cu crema de vanilie Boston
Tortul cu crema de vanilie Boston este un desert in 3 straturi, usor de facut, ce combina un aluat pufos cu budinca aromata de vanilie si cu ciocolata delicioasa.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru ganas
1. Bate bine ouale impreuna cu zaharul pana la omogenizare. Adauga faina, laptele, uleiul, praful de copt si esenta de vanilie.
2. Toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt sau margarina si coace compozitia la 180° pentru 40-50 min, sau pana cand trece testul scobitorii.
3. Odata scoasa din cuptor, foloseste manerul unei linguri de lemn pentru a da gauri in aluat din loc in loc.
4. Prepara budinca de vanilie si toarn-o peste blat, apoi las-o sa se raceasca.
5. Pentru ganas, adu smantana la punctul de fierbere si adauga ciocolata, amestecand pentru 2 minute.
6. Strecoara ganasul folosind o sita, las-o sa se raceasca pentru cateva minute, apoi toarn-o deasupra stratului de budinca.
7. Da prajitura la rece pentru 1-2 ore inainte de consum.