Peste umplut
90 minute
4 portii
Mediu
O reteta aromata de peste umplut, plina de legume si nutrienti. Delicioasa si perfecta in zilele cand avem dezlegare la peste.
Ingrediente
un peste de maximum 2 kg
un kg ciuperci proaspete
un dovlecel
100 g arpacas
o ceapa
3 catei usturoi
200 g unt
o lingura bulion
un litru vin alb
patrunjel
2 lamai
sare
piper
Mod de preparare:
- Arpacasul se pune la inmuiat in apa de seara pana dimineata.
- Pestele spalat se presara cu sare la interior si exterior. Se taie pe spate, pana la cap, fara a-l desparti.
- In unt topit se pun ciupercile taiate mai mare, arpacasul scurs de apa, ceapa si usturoiul maruntit.
- Se lasa 5 minute, se adauga bulionul desfacut cu putina apa. Se lasa 10 minute pe foc si, la final, se adauga sare, piper si patrunjel.
- Se umple pestele asezat deja intr-o tava unsa cu ulei, se pune si dovlecelul taiat cubulete, se toarna vinul si se da la cuptor pentru o ora. Din cand in cand, se stropeste pestele cu sosul care se formeaza in tava. Se aduce cu lamai la masa.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews