Chiftele in sos tomat
60 minute
4 portii
Usor
Chiftele in sos tomat sunt delicioase si usor de facut. In plus, prepararea unei portii nu costa mai mult de 4,25 lei.
Ingrediente:
500 g carne de vita
o lingura smantana
o ceapa
miezul a doua felii de paine
2 oua
o legatura patrunjel
o legatura marar
500 ml suc de rosii
un morcov
ulei pentru prajit
sare
piper
Mod de preparare:
1. Carnea se trece prin masina de tocat cu ceapa si miezul de paine inmuiat in apa si presat.
2. Se adauga ouale si smantana, verdeata, sare si piper si se amesteca foarte bine. Se da la rece 15 minute.
3. Intre timp, morcovul se trece prin razatoarea cu ochiuri mici si se pune la calit. Se adauga sucul de rosii, sare, piper si apa, in functie de cat de gros se doreste a fi sosul. Chiftelele se modeleaza intre palmele umezite si se rumenesc in ulei.
4. Se scot pe servete de hartie si apoi se transfera in sosul de rosii. Se lasa 30 de minute maximum. Se aduc la masa cu verdeata, dupa gust.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews