Glazura de unt este foarte frecvent folosita ca o alternativa pentru frisca sau fondant, avand o consistenta mai tare decat frisca. Glazura de unt pentru torturi are o culoare usor galbuie, dar culoarea poate fi schimbata folosind colorant alimentar.

Ingrediente

500 g unt la temperatura camerei esenta de vanilie 900 g zahar pudra cernut 2 linguri lapte
Mod de preparare:

1. Intr-un bol mare, bate untul pana cand devine pufos si cremos, apoi adauga vanilia.
2. Adauga zaharul pudra cernut treptat si incorporeaza-l cu grija, mixand bine intre 2 transe de zahar.
3. Dupa ce ai incorporat tot zaharul, adauga cele 2 linguri de lapte.
4. Glazura de unt este gata si poate fi folosita pe loc, pentru decorarea torturilor si a prajiturilor sau poate fi tinuta la frigider pentru 1-2 saptamani.

Sfat util

✽ Cand folosesti glazura de unt tinuta la frigider, nu uita ca aceasta trebuie mixata din nou pentru 3-5 minute.
✽ Ideal este ca untul folosit sa fie unt nesarat, de o calitate cat mai buna.
✽ Pentru cele mai bune rezultate, ingredientele trebuie sa fie tinute la temperatura camerei cu cateva ore inainte de a prepara glazura de unt.
Mod de pastrare:

la frigider