E atat de usor sa le faci in casa, incat nici nu are rost sa le cumperi. Cu aceasta reteta de batoane de cereale cu ciocolata, stii cu siguranta ce ingrediente sunt in micul tau dejun sau in gustarea copilului tau.

Ingrediente

130 g fulgi de ovaz 40 g seminte de in 4 lingurite seminte chia 30 g seminte de floarea soarelui 40 g seminte de susan 40 g seminte de dovleac 60 g caju 70 g migdale 240 g unt de arahide 80 g ciocolata neagra (vegana - optional) miere/extract de stevie
Mod de preparare:

1. Intr-o tava patrata sau dreptunghiulara, pune o foaie de copt, lasand un exces in afara marginilor, pentru a putea folosi hartia ca manere mai tarziu.

2. Intr-un bol mare, combina fulgii de ovaz, semintele, caju si migdalele. Rade ciocolata deasupra amestecului.

3. Adauga mierea sau extractul de stevie, urmate de untul de arahide si amesteca pana la omogenizare.

4. Pune compozitia in tava si niveleaz-o, apoi da-o la rece pentru cateva ore. Daca faci amestecul seara, o poti da la rece peste noapte.

5. Scoate batoanele din tava, portioneaza-le si pune-le la rece pana la servire.