Tortul „Cassata” este un desert sicilian, absolut delicios! Te invatam sa il prepari, sa te simti mai aproape de Italia.

Ingrediente pentru blat:

125 g unt 120 g zahar 125 g faina de migdale 3 oua 50 ml lichior de portocale 40 g amidon

Ingrediente pentru umplutura:

140 g fructe confiate diverse 100 g zahar 50 ml lichior de portocale 500 g ricotta 60 g ciocolata neagra, razuita

Ingrediente pentru decor:

500 g pasta alba de martipan colorant verde

Ingrediente pentru glazura:

sucul unei lamai 100 g zahar pudra 2 linguri apa calda
Mod de preparare:

1. Pentru blat, untul se freaca bine cu zaharul pentru a obtine o crema spumoasa in care se adauga faina de migdale. Se mai amesteca 5 minute, se adauga ouale, lichiorul si se amesteca 20 de minute. Se pune amidonul, se amesteca si se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie. Se coace 45 de minute.
2. Pentru umplutura, fructele se pun in lichior pentru o ora, se trece ricotta prin sita si apoi se amesteca cu fructele, zaharul si ciocolata.
3. Blatul se taie in doua, se pune o parte pe platoul de servit, se asaza amestecul de fructe si se acopera cu a doua parte a blatului.
4. Pasta de martipan se amesteca cu colorant, se lucreaza si se intinde pe masa si apoi se acopera tortul cu foaia. Se indeparteaza marginile in plus, care pot fi folosite pentru decor. Pentru glazura se amesteca rapid ingredientele si se toarna peste tort. Se lasa sa se inchege glazura si se da tortul la rece pentru 3 ore.