Gyros grecesc cu pui și tzatziki
Acest fel de mâncare câștigă tot mai mult teren la noi în țară. Este sățios, rapid, gustos, cu un gust proaspăt și de neuitat. Una dintre cele mai indicate variante dintre meniurile de tip fast food. Acum nu mai trebuie să îl cumperi: învață să îți faci propriul gyros cu pui și tzatziki, la tine în bucătărie.
Într-un bol mediu se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie, condimentele (după gust). Într-o pungă care se poate închide etanș se toarnă amestecul rezultat și se bagă puiul la marinat. Se lasă la marinat 2-3 ore.
Puiul îl poți prepara cum dorești: în tigaie, pe grătar sau în cuptor. Când este gata, transferă-l pe o farfurie, unge-l un pic cu ulei de măsline și lasă-la acoperit 10 minute. Taie-l fâșii.
Acum se fac porțiile, pe rând, astfel: în mijlocul lipiei se pune un strat de pui, salată, roșii, castraveți, măsline, ceapă roșie, feta, pătrunjel și sos tzatziki. Împachetează bine să nu se împrăștie conținutul. Se servește cald, imediat.
Foto: 123rf.com
Rețeta este pentru 6-8 porții.