Crocant la exterior, fraged la interior și… sănătos pe de-a-ntregul. Se face rapid, extrem de ușor și cu siguranță va f pe placul și celui mai mofturos membru al familiei.

Amestecă laptele bătut cu muștarul. Crestează ușor puiul și apoi bagă-l într-o pungă (de preferat una care se și poate închide etanș) și toarnă peste sosul mai devreme obținut. Puteți să lăsați puiul să marineze fie 1-2 ore sau până a doua zi.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie, pregătește crusta. Mărunțește usturoiul, oprește robotul. Toarnă pesmetul, ierburile, parmezanul, sarea, piperul, zeama de lămâie, puțin ulei de măsline și pornește robotul, pentru a combina toate ingredientele.

Pune pesmetul aromat pe o farfurie plată și dă, pe rând, fiecare bucată de pui prin el până se acoperă complet de crustă.

Pregătește o tavă care nu lipește, pune o hârtie pergament pe ea și pune bucățile de pui, complet acoperite de crustă (să nu îți scape niciun locșor).

Lasă puiul la cuptor, la foc mediu, timp de 40 de minute sau până când observi că s-a rumenit frumos pe deasupra.

Foto: thinkstock.com