Dacă vă fereați până acum să introduceți pizza în meniul dumneavoastră pentru că îngrașă din cauza blatului făinos… nu mai este cazul să o faceți! Vă dăm noi cea mai faină rețetă de blat fără… făină!

Preîncălziți cuptorul la treaptă mare și tapetați o tavă cu hârtie pergament. Spălați conopida, rupeți-o în buchețele și opăriți-o aproximativ 10 minute în apă cu sare. Lăsați-o la scurs 5minute și apoi, cu ajutorul unui robot de bucătărie transformați-o într-o pastă fină. Lăsați-o să se răcească.

Într-un castron mare combinați conopida cu mozzarella, parmezanul, oregano, sarea, usturoiul pudră și ouăle. Puneți compoziția pe mijlocul tăvii mai devreme pregătite și întindeți-o sub formă de blat. Dați la cuptor 20 de minute la foc mediu. Adăugați toppingurile dorite și mai dați la cuptor pentru încă 10 minute.

 

Foto: Blat de pizza / shutterstock

din aceeasi categorie