Prăjitură Figaro cu bezea
Prăjitura Figaro este una clasică, pe care orice gospodină trebuie să știe să o facă la un moment dat. Rețeta este simplă și nu necesită un efort foarte mare, deși durează puțin mai mult decât alte prîjituri pe straturi.
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se tapetează o tavă de prăjituri cu hârtie de copt.
Se freacă untul la temperatura camerei cu jumătate din zahăr. Când amestecul este pufos, se adaugă treptat două ouă întregi și încă patru gălbenușuri, amestecând bine.
Se adaugă făina în ploaie și vanilia, esența de rom, etc. Se amestecă bine și se toarnă în tavă. Se dă blatul la copt circa 35 de minute, apoi se lasă la răcit în tavă.
Din restul de zahăr și albușurile rămase se face bezeaua.
Între timp, dacă blatul s-a răcit, se întinde un strat genros de gem deasupra acestuia.
Se toarnă și bezeaua peste gem și se mai dă la cuptor circa 10 minute, apoi se stinge focul și se mai lasă la răcit în cuptor încă 10/15 minute.
Se presară nuci caramelizate, fulgi de ciocolată straciatella sau alte decorațiuni, după gust peste prăjitura Figaro și se servește la cafea, ceai, sau cu lapte.