Cuib de viespi cu scorțișoară și stafide
Învață să prepari acest desert cu nume înspăimântător, dar gust minunat. Veyi rețeta simplă pentru cuib de viespi cu scorțișoară și stafide.
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru blatul de cuib de viespi și se lasă la dospit la cald circa 3 ore. După ce aluatul a crescut destul, se întinde cu sucitorul și se pudreayă cu făină dacă este prea lipicios. Se întinde aluatul subțire în formă dreptunghiulară și se unge cu untul topit, apoi se presară zahărul, scorțișoara și stafidele. Se poate pune și miez de nucă pisată dacă vreți o prăjitură mai densă.
Se rulează aluatul pe lung și se lipesc capetele ca să nu curgă compoziția. Se taie rondele destul de groase (două-trei degete grosime).
Se unge o tavă cu unt sau se tapetează cu hârtie de copt și se așază rondelele în tavă.
Se lasă să mai dospească aluatul în tavă până se încinge cuptorul la foc iute (200 de grade).
Se poate presăra zahăr cu scorțișoară și nucă pisată sau chiar mieji de nucă pe deasupra, pentru un aspect mai artistic. Se lasă la copt 10-15 minute, dar atenție să nu se ardă.
Se servesc calde cu lapte sua cafea.