Prăjitura chinezească
Învaţă să prepari chiar tu prăjiturici cu cocos, tradiţionale de Anul Nou Chinezesc. Vezi reţeta foarte simplă pentru această delicioasă prăjitură chinezească.
Mod de pregătire:
Încinge cuptorul la foc mediu şi unge o tavă de prăjituri cu unt.
Pune nuca de cocos pe tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor circa 5 minute, până ce devine aurie.
Bate ouăle într-un castron, apoi adaugă treptat restul de ingrediente şi amestecă bine până la omogenizare. Toarnă amestecul în tava unsă şi dă la cuptor circa 25 de minute. Presară nuca de cocos deasupra şi mai lasă la copt încă circa 20 de minute, până ce marginile devin maronii. Deşi s-ar putea să se umfle tare deasupra, prăjitura se va aşeza frumos când este scoasă din cuptor.
Lasă prăjitura chinezească cu cocos şi făină de orez să se răcească 30 de minute şi păstrează la rece până la servire.