Învaţă să prepari chiar tu o prăjitură cu ciocolată atât de bună, încât pare ucigaşă. Vezi reţeta simplă şi rapidă pentru prăjitura cu ciocolată criminală.

Mod de preparare:

Pentru mousse de ciocolată:

Amestecă crema de brânză cu zahărul şi laptele până la omogenizare. Adaugă cacao şi la urmă înglobează frişca lichidă bătută bine.

Pentru ganache de ciocolată:

Pune pe bain marie frişca lichidă pentru ganache şi când fierbe adaugă ciocolata menaj sau fulgii de ciocolată. Lasă vasul acoperit timp de 5-7 minute, apoi bate cu telul până la omogenizare.

Pentru frişca de ciocolată:

Amestecă frişca lichidă într-un castron pus la congelator şi bate 15 minute, astfel încât să se îngroaşe amestecul.

Amestecă cu mixerul pe viteză medie şi adaugă treptat pudra de cacao şi zahărul pudră. Bate până ce frişca de ciocolată face vârfuri sticloase.

Asamblare:

Tapetează o tavă de prăjituri cu hârtie de copt. Pune un strat de biscuiţi graham pe fundul tăvii. Deasupra lor, toarnă jumătate din compoziţia de mousse de ciocolată şi netezeşte. Toarnă jumătate din crema ganache de ciocolată peste mousse şi apoi încă un strat de biscuiţi.

Deasupra lor pune restul de mousse de ciocolată şi ganache de ciocolată şi încă un strat de biscuiţi.

Deasupra ultimului strat toarnă frişca de ciocolată şi presară fulgi de ciocolată sau rade ciocolată menaj.