Prăjitura mai bună decât sexul
Nu numai că este preparată cu ingrediente low fat, dar conţine puţine calorii şi multă ciocolată. Cum este posibil? Vezi reţeta pentru prăjitura mai bună decât sexul.
Mod de preparare:
Topeşte ciocolata pe bain marie şi separat bate bine 1/2 din zahăr şi untul. Adaugă încet gălbenuşurile, apoi sucul de vişine şi iaurtul şi încălzeşte cuptorul la foc mediu, 180 de grade.
Unge tava cu ulei şi tapetează cu făină sau hârtie de copt. Bate albuşurile cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul şi bate până face vârfuri sticloase.
Toarnă ciocolata topită şi puţin răcită peste amestecul cu gălbenuşurile şi la urmă adaugă lent, cu o spatulă albuşurile bătute spumă şi vişinele sau cireşele fără sâmburi. Dă la foc mediu circa 45 minute, apoi verifică cu o scobitoare. Este posibil să fie nevoie de mai mult timp. Scoate blatul şi lasă-l să se răcească complet.
Amestecă praful de budincă cu laptele într-un castron până începe doar să se îngroaşe.
Foloseşte o lingură de lemn sau un tub mai gros şi dă găuri din loc în loc în blatul de ciocolată. Toarnă budinca pe jumătate întărită peste blat şi întinde bine, ca să umple toate găurile. Acoperă prăjitura şi lasă blatul să se îmbibe cu budinca peste noapte. Dacă te grăbeşti, lasă doar 2 ore la frigider.
Bate frişca lichidă înainte de servire şi ornează cu vişine din vişinată sau compot, fulgi de ciocolată amăruie, etc.