Învaţă să prepari un desert thailandez celebru în lumea întreagă pentru proprietăţile benefice asupra organismului. Combinaţia de ceai verde şi nucă de cocos ajută în lupta cu cancerul, colesterolul şi hipertensiunea arterială.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la foc mediu şi unge şi tapetează cu făină o tavă de prăjituri.

Separă albuşurile de gălbenuşuri şi bate albuşurile spumă tare.

Adaugă zahărul şi sarea peste gălbenuşuri şi amestecă bine. Adaugă laptele de cocos, uleiul şi vanilia şi amestecă bine.

Separat, amestecă făina cu praful de copt şi ceaiul verde pudră şi înglobează încet în amestecul de gălbenuşuri. Adaugă încet albuşurile cu o spatulă, pentru a nu scoate aerul din amestec.

Dă la foc mediu circa 25-35 de minute, până ce prăjitura cu cocos şi ceai verde creşte mult pe mijloc faţă de margini şi trece testul scobitorii.

Decorează prăjitura cu nucă de cocos rasă şi/sau zahăr pudră şi serveşte cu lapte, cafea, ceai.