Turtiţe ruseşti Vatrushka cu brânză
Învaţă să prepari aceste plăcinte după o reţetă rusească şi fă chiar tu Vatrushka cu brânză în timp record. Nu-i aşa că seamănă cu băscuţele noastre cu brânză dulce şi stafide?
Mod de preparare:
Amestecă drojdia cu două ceşti de lapte cald şi o lingură de zahăr. Lasă drojdia să se activeze.
Adaugă ouăle, maioneza, sarea şi zahărul şi amestecă bine cu un tel. Adaugă făina în ploaie treptat, apoi uleiul. Frământă bine aluatul pentru vatrushka circa 10 minute, apoi lasă coca să crească la cald, acoperită cu o cârpă timp de o oră.
Taie aluatul în 30 de părţi egale şi rulează turtele cu mâna. Pune-le pe un planşeu sau masă şi lasă-le să mai crească încă 30 de minute. Foloseşte un pahar mic sau degetele să apeşi centrul fiecărei turte vatrushka pentru a face loc umpluturii de brânză.
Amestecă crema de brânză cu brânza de vaci, ouă şi zahăr. Poţi adăuga şi stafide, cubuleţe de ananas, sau merişoare dacă vrei să fie mai gustoase. Umple fiecare adâncitură din aluat cu amestecul de brânză şi fructe.
Coace turtele ruseşti Vatrushka cu brânză la 180 de grade timp de circa 30 de minute, sau până ce coca devine aurie.