Cheesecake cu caramel şi ganache
Învaţă să prepari o prăjitură plină de brânză, cu aromă de cremă de caramel şi ganache de ciocolată care te va face să uiţi de griji şi nevoi.
Mod de preparare:
Unge o tavă cu unt. Amestecă biscuiţii Oreo zdrobiţi şi untul, apoi presează blatul de biscuiţi pe fundul tăvii şi dă la congelator până faci crema de brânză.
Încinge cuptorul la 170 de grade, foc mediu şi bate crema de brânză cu 1 ceaşcă de zahăr brun. Adaugă ouăle unul câte unul, apoi ¾ ceaşcă de frişcă lichidă. Amestecă cu mixerul la viteză medie şi toarnă peste crusta rece.
Dă la cuptor 70-80 de minute, până ce crusta se depărtează un centimetru, doi de lângă tavă. Închide focul şi deschide uşa cuptorului, lăsând cheesecake-ul să mai stea la cald 30 de minute, apoi scoate-o pe un suport de tăvi. Lasă la răcit afară încă 30 de minute, apoi dă la frigider câteva ore.
Topeşte caramelele cu frişca lichidă la microunde şi toarnă peste cheesecake, întinzând crema cu o spatulă. Dă la frigider cât timp prepari ganache-ul de ciocolată.
Bagă frişca lichidă la microunde împreună cu ciocolata şi amestecă bine. Lasă să se răcească 10 minute apoi toarnă peste stratul de cremă de caramel. Dă la frigider până ce crema ganache de ciocolată se întăreşte. Serveşte de la rece.