Omuleţ de zăpadă
1. Se bat gălbenuşurile cu 200 g zahăr şi 5 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi treptat făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 10-12 minute.
2. Pentru cremă, se pasează brânza proaspătă şi se mixează cu smântâna, 50 g zahăr, un pachet de zahăr vanilat şi lichiorul. Se înglobează apoi frişca bătută cu întăritorul de frişcă şi un pachet de zahăr vanilat.
3. Din blatul copt şi răcit se taie 8 forme rotunde mari şi 8 forme rotunde mai mici. Cele mari se acoperă cu cremă, astfel încât să se obţină o semisferă, care se aşază pe o farfurie şi constituie baza omului de zapadă. Se pun apoi blaturile mai mici acoperite cu cremă şi formate ca o sferă, iar deasupra câte o sferă mică formată numai din cremă. Totul se acoperă cu nucă de cocos şi se ornează cu o napolitană tăiată în formă de pălărie, glasată cu ciocolată, nasturi din ciocolată şi papion din portocale confiate.