Şarlotă cu zmeură
Bucătăria franţuzească este mai rafinată ca niciodată, acum, că a intrat în patrimoniul UNESCO. Vezi cum să prepari un desert clasic franţuzesc, cu fructe aromate şi consistenţă decadentă. Învaţă să prepari şarlotă cu zmeură ca în Franţa.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă, apoi tapetează cu hârtie de copt. Bate gălbenuşurile cu zahărul.
Adaugă făina şi vanilia.
Bate albuşurile bine, apoi adugă la amestecul de aluat. Toarnă în tavă şi dă la cuptor circa 30 de minute.
Separat, amestecă într-o cratiţă zmeura cu zahărul şi 1 ceaşcă de apă şi fierbe la foc mic 10 minute. Strecoară şi pasează amestecul. Ia 2 ceşti din piure şi pune la loc pe foc. Adaugă gelatina şi dă de pe foc. Adaugă rachiu şi frişcă.
Taie blatul pe din două şi toarnă şarlota de zmeură peste blatul de jos, în formă. Pune blatul deasupra şi dă la rece 24 de ore.
Amestecă restul de piure de zmeură cu zahărul, zeama de lămâie şi rachiu.
Toarnă peste feliile de şarlotă rece la servire.