Budincă fără gluten cu afine şi chia
Învaţă să prepari o budincă uşoară, fără gluten, cu afine şi seminţe de chia delicioase. Este numai bună pentru cei cu intoleranţe la gluten sau lactoză şi se pregăteşte foarte simplu şi rapid.
Mod de preparare:
Amestecă viguros seminţele de chia cu laptele de migdale sau cocos şi sparge eventualele cocoloaşe care se formează.
Lasă la înmuiat seminţele de chia în lapte circa 15 minute, apoi amestecă cu o furculiţă în vasul respectiv, pentru a elimina aglomerările de bobiţe.
Lasă amestecul la temperatura camerei circa 30 de minute, apoi amestecă din nou cu o furculiţă sau tel.
Dă la frigider pentru 24 de ore, în vasele în care vrei să serveşti budinca.
Presară deasupra afine proaspete, sau chiar un amestec de furcte de pădure şi serveşte budinca de chia rece.