Învaţă să prepari o tartă Tatin cu pere în loc de mere, care va fi mai aromată şi mai interesantă, mai ales dacă nu ai mai gătit demult o prăjitură.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 de grade, treapta 6 şi pune o tavă de tort pe foc.

Caramelizează zahărul, amestecând continuu. Adaugă untul, ghimbirul şi scorţişoara şi amestecă bine.

Pune feliile de pară în caramel şi toarnă cu lingura sos peste ele. Dă focul mai mic şi fierbe perele în caramel timp de 5-10 minute, până ce perele se înmoaie puţin.

Dă vasul de pe foc şi aranjează feliile de pere cât mai frumos.

Rulează aluatul la o grosime de 5 mm şi taie un disc puţin mai amre decât diametrul vasului pentru tartă. Pune discul de aluat peste pere şi apasă puţin marginile, ca şi cum ai înveli fructele pe margine.

Coace tarta Tatin cu pere circa 30-40 de minute, apoi scoate tava şi alsă 10 minute să se răcească.

Taie marginile cu un cuţit, apoi pune un platou deasupra şi întoarce forma, ca la tortul de mere. Serveşte cu frişcă rece sau îngheţată.