Învaţă şi tu să transformi un desert clasic al copilăriei noastre, laptele de pasăre, într-un desert elegant sub formă de tort.

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 180 de grade (foc mediu). Unge o tavă specială de tort sau prăjitură Bundt cu ulei şi scurge excesul de grăsime.

Fă bezeaua: Pune apă la fiert. Separat, bate albuşurile de ou cu un praf de sare, până obţii o spumă, apoi adaugă zahăr superfin şi vanilia şi creşte viteza mixerului. După 3-4 minute trebuie să ai o spumă groasă şi lucioasă.

Toarnă spuma de bezea în forma unsă. Apoi pune forma de tort într-o tavă mai mare, pe care o umpli cu apa clocotită. Lasă la copt circa 20 de minute, până e gata bezeaua. Lasă prăjitura la răcit.

Urmează crema englezească: Amestecă laptele şi smântâna pentru frişcă cu păstaia de vanilie şi pune la fiert pe foc.

Amestecă gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare. Toarnă jumătate din amestecul de lapte peste gălbenuşuri, amestecând mereu. Fierbe pe foc mediu circa 5 minute, până se îngroaşă. Strecoară amestecul într-un castron şi pune deasupra o folie alimentară, pentru a nu se forma coajă. Dă la rece circa 2 ore.

Scoate bezeaua pe o farfurie sau pe un platou mai adânc şi dă la rece până la servire.

Prepară caramelul: Încălzeşte zahăr şi 3 linguri de apă, până obţii o cremă caramel maronie. Adaugă ½ ceaşcă de apă cu grijă şi continuă fierberea. Toarnă caramelul peste prăjitură şi adaugă crema englezească la servire.