Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo (fără coacere)
O prăjitură foarte cremoasă și gustoasă fără coacere, cu blat din biscuiți Oreo. Să vedem o rețetă simplă!
1. Biscuiți se zdrobesc, fie la robotul de bucătărie, fie se pun într-o pungă și se apasă cu o sticlă. O jumătate de ceașcă din bucățile rezultate se pot păstra pentru la final, pentru a orna prăjitura. Restul se pune într-un recipient potrivit ca mărime și se amestecă bine cu untul topit. Apoi se apasă bine pe compoziție pentru a forma blatul.
2. Se prepară budica de ciocolată conform instrucțiunilor de pe plic și se pune la frigider.
3. Crema de brânză se amestecă bine cu zahărul pudră, iar apoi se pune peste ea jumătate din cantitatea de frișcă.
4. Peste blatul din biscuiți se pune crema de brânză amestecată cu frișcă, apoi se toarnă și budinca de ciocolată, iar ca ultim strat se pune frișca rămasă. Se poate orna cu bucățile de biscuiți de la pasul 1, dacă le-ai păstrat, sau cu bucățele de ciocolată, dar și cu caramele, jeleuri, fructe, etc.