Cartofi prăjiți a la Gordon Ramsay
Cartofii prăjiți după rețeta lui Gordon Ramsay sunt cei mai buni! Se fac foarte ușor și sunt mai sănătoși decât cei clasici. Iată cum se fac!
1. Se preîncălzește cuptorul cu tava înăuntru.
2. Se curăță cartofii și se taie în felii groase de aproximativ un centimetru. Apoi se opăresc în apă clocotindă timp de cinci minute, atât cât să se înmoaie puțin. Se scurtg de apă și se tamponează cu un șervețel curat.
3. Se scoate tava din cuptor și se pune pe fundul ei un singur strat de cartofi. Se presară cimbrul, rozmarinul și cățeii de usturoi.
4. Se stropesc din belșug cu ulei de măsline apoi se dau cu sare și piper. Se întorc de pe o parte pe alta, așa încât să fie bine îmbibați în ulei și condimente.
5. Se bagă la cuptor pentru 10-15 minute, până capătă o culoare aurie. Se întorc de câteva ori în timpul coacerii.
6. Se scot pe un șervețel de hârtie.