Această tartă cu cremă şi fructe de pădure se face foarte uşor şi este delicioasă. Iată o reţetă simplă:

1.   Pentru aluat, făina cu sarea şi untul moale se amestecă cu de­getele şi, după ce tot untul s-a încorporat şi amestecul a devenit ca un nisip, se leagă cu apă. Se amestecă şi se frământă, după care se întinde aluatul pe masa uşor înfăinată.

2.   Se întinde o foaie subţire care se aşază într-o tavă. Se umple cu fasole boabe şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se scot apoi boabele de fasole şi aluatul se lasă să se răcească.

3.   Pentru cremă, laptele se fierbe cu vanilia, iar gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. Apoi, se adaugă făina. Se toarnă laptele clocotit peste amestecul de gălbenuş, se amestecă energic şi se pune vasul pe foc pentru 2-3 minute, până ce se îngroaşă. Se toarnă apoi crema într-un castron şi se lasă să se răcească.

4. Peste aluatul răcit se toarnă crema şi se repartizează uniform, se pun fructele spălate rapid şi scurse şi se lasă la rece 2 ore.