Bacon de casă – se face mai uşor decât ai crede şi e mai sănătos decât cel cumpărat. Iată reţeta!

1.   Carnea se taie pe toate părţile pentru a obţine o bucată cât mai dreaptă, pătrat sau dreptuntunghi.

2.   Într-un castron mai mare, se pun sarea, piperul uşor mărunţit, boiaua, foile de dafin fărâmiţate, usturoiul zdrobit, zahărul, cimbrul şi se amestecă folosind mâinile.

3.   Cu acest amestec se freacă bucata de burtă de porc pe toate părţile astfel încât să nu mai fie bucăţică de carne neatinsă de amestec. Apoi, burta se pune într-o pungă de plastic (cu tot cu ingredientele din castron), se înveleşte bine şi se dă la frigider 7 zile. În tot acest timp se va întoarce în fiecare zi pentru ca sucul format să atingă toate părţile.

4. După acest timp, burta se scoate din punga de plastic, se spală şi se pune la fiert în zeamă de varză. După 30 de minute, se scoate, se scurge şi se lasă să se răcească. Se dă la frigider de pe o zi pe alta şi apoi se consumă.