Tort fantezie de portocale perfect pentru sărbătorile din familie. Vezi o reţetă foarte simplă!

1.   Pentru blat, se topeşte untul şi se sfărâ­mă biscuiţii în blender. Apoi se amestecă untul cu biscuiţii, se adaugă siropul de agave şi blatul e gata. Compoziţia astfel rezultată se întinde şi se presează pe fundul unei tăvi de tort cu diametrul de 26 cm.

2.   Pentru cremă, se mixează frişca, apoi se amestecă împreună cu brânza mascar­pone şi zahărul pudră.

3.   Separat, se storc cele 3 portocale, iar sucul rezultat se foloseşte la înmuierea pişcoturilor ce vor constitui al doilea blat.

4.   Peste blatul de biscuiţi se întinde jumă­tate din crema de mascarpone cu frişcă, apoi se pune blatul de pişcoturi şi cealaltă jumătate din cantitatea de cremă. Tortul se ornează cu felii de portocală şi biluţe de ciocolată şi se lasă cel puţin 3 ore la frigider.