Cozonac nefrământat
Cozonacul nefrământat e rapid, gustos şi arată foarte bine. Iată o reţetă simplă de cozonac!
1. Se amestecă ouăle cu laptele, zahărul, drojdia şi sarea şi se lasă în bucătărie timp de o noapte.
2. A doua zi, se pun aromele şi făina și se amestecă. Se încinge uleiul care trebuie turnat în fir subţire şi să sfârâie aluatul. Se amestecă înglobându-l în aluat şi, între fiecare folosire, uleiul se ţine pe foc să fie încins.
3. După ce s-a folosit tot uleiul, se lasă aluatul la crescut timp de 60 de minute.
4. Se împarte apoi coca în două părţi, se umple cu cacao şi nucă măcinată și se rulează. Se aşază în forme şi se lasă 30 de minute la crescut. Apoi, se ung cozonacii cu gălbenuş şi se coc 50 de minute.
din aceeasi categorie