O supă cu găluşte vesele pe care toţi copiii o iubesc. Iată o reţetă simplă:

1.   Carnea se spală şi se curăţă bine, apoi se pune la fiert cu apă rece. Se ia spumă până ce aceasta nu mai apare.

2.   Între timp, se decupează morcovul cu o formă de floricică şi ce rămâne dintr-o felioară de morcov se păstrează. Se adaugă legumele lângă pui, se presară sare şi se lasă la fiert, cu capac.

3.   Între timp, orezul se fierbe cu o canti­tate mică de apă şi, odată fiert, se lasă 5 minute în afara focului. Apoi, se întinde pe un suport de lemn pentru a obţine un fel de “foaie” de orez fiert.

4.   Se scot ceapa şi ţelina din supă, din orezul răcit se decupează cu formele de biscuiţi şi se aşază găluşcuţa în farfurie.

5.   Se toarnă supa uşor, se decorează cu restul de morcovi de la decupat şi se aduce la masă cu mărar.