Borş de perişoare cu oase de viţel
Un borş de perişoare delicios şi plin de savoare datorită oaselor de viţel. Iată o reţetă simplă, dar gustoasă:
1. Se spală oasele şi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează încontinuu, iar după jumătate de oră de fiert se scot oasele din zeamă.
2. Se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se taie bucăţi şi se pun şi ele la fiert, în aceeaşi apă în care au fost şi oasele.
3. În timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele. Se fierbe orezul cinci minute, se scurge de apă şi se amestecă bine cu carnea tocată şi oul. Se formează perişoare rotunde şi se pun în oală. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute.
4. Între timp, într-o altă cratiţă, se fierbe borşul. După ce a fiert, se adaugă peste supa de perişoare şi se opreşte focul.
5. Se serveşte caldă cu verdeaţă tocată mărunt.