Turnulețe cu biscuiți
De ce să mergi până la cofetărie, când poți face în casă un desert mai bun și chiar mai sănătos? Iată rețeta pentru turnulețe cu biscuiți:
1. Pentru blatul doi, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin o cremă spumoasă. Albuşurile se bat spumă cu
un praf de sare şi se pun peste crema de gălbenuş. Se adaugă făina, amidonul şi cacaua, amestecate înainte şi cernute
deasupra vasului. Se amestecă rapid şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace 10 minute şi apoi se scoate şi se lasă între două prosoape umezite.
2. Pentru spuma de ciocolată se amestecă gălbenuşurile, zahărul şi o lingură de apă rece. Apoi se transferă la bain-marie unde se bat 10 minute. Se scoate de la bain-marie şi se mixează pentru 5 minute. Se topesc ciocolata albă cu
untul şi apoi se adaugă în amestecul mixat de la bain-marie. Se bate frişca şi se adaugă, amestecând uşor.
3. Pentru stratul de jos se mărunţesc biscuiţii şi se amestecă bine cu untul moale. Se răsfiră cu degetele şi apoi, în cercuri de metal aşezate pe farfurii sau o tavă, se clădeşte primul strat. Se decupează din blatul copt al doilea strat şi se pune în cercul de metal peste biscuiţi şi apoi se pune spuma de ciocolată albă.
4. Se dă totul la rece pentru 6 ore şi, la servire, se ridică cercul de metal şi se pun bombonelele.