Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă fondant care se topeşte în gură.

Mod de preparare:

1. Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce

se obţine un amestec spumos. Se adaugă făina cernută cu

amidonul şi se amestecă. Se bat albuşurile cu un praf de sare

şi se adaugă cu grijă în amestecul cu făina. Se amestecă de

jos în sus şi se toarnă în tava mare a cuptorului tapetată cu

hârtie. Se coace 15 minute şi apoi se lasă pe un gratar să se

răcească.

2. Pentru cremă, se mixează gălbenuşurile, zahărul, laptele,

smântâna şi faina. Dupa amestecărea acestora, se toarnă

cafeaua solubilă şi zahărul vanilinat. Se amestecă 2-3 minute.

3. Se pune compoziţia obţinută într-o crăticioară, se adaugă

untul şi se fierbe pâna ce se obţine o cremă groasă. Se lasă

la racit.

4. Blatul se taie în patru benzi late care se asaza alternativ cu

crema între ele. Se dau la rece de pe o zi pe alta. Pentru sos,

se topeste zahărul, se pune untul şi se toarnă apa. Se trage

cratiţa de pe foc, se pune laptele şi smântâna şi se amestecă.

5. La servire, se toarnă un pic de sos caramel deasupra

prajiturii şi se aduce la masa cu aschii de ciocolata rece,

trecuta prin razatoare.