Tort rotit cu două blaturi delicioase şi cremă cu nucă. O reţetă simplă şi spectaculoasă pe care trebuie să o încerci.

1. Pentru blatul I, se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul, ca la maioneză, şi apoi cu praful de copt. Se lasă deoparte. Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi gălbenuşurile, se bat de câteva ori şi se adaugă făina. Se amestecă uşor şi se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină. Se coace 25-30 minute.

2. Blatul II se pregăteşte ca şi blatul I, doar că se adaugă în plus cacaua.

3. Pentru cremă, cele 10 ouă se freacă bine cu zahărul şi apoi se fierb la bain-marie până se îngroaşă. Când este rece se amestecă bine cu margarina şi cu nuca măcinată.

4. Pentru asamblare, blaturile reci se taie în două pe orizontală, iar apoi în 3 fâşii egale. Se stropesc cu un sirop preparat prin amestecarea apei cu zahărul şi esenţele și se ung cu cremă. Se ia o bucată de blat alb, se rulează un rulou, apoi se rulează un rulou de cacao, apoi blat alb şi tot aşa până se formează un tort de mărime potrivită. Se îmbracă în ciocolată sau cremă, se balotează cu nucă măcinată pe lateral, iar deasupra se ornează cu cremă și decoruri de zahăr sau bomboane.