Salată cu mozzarella
Gata în 15 minute, o salată cu mozzarella uşoară şi delicioasă, ideală pentru o cină dietetică. Vezi reţeta!
1. Se taie fructul de avocado în două pe lung şi apoi cele două jumătăţi se întorc în sens invers una faţă de cealaltă. Se scoate sâmburele care se aruncă iar pulpa se curăţă de coajă şi se taie lamele cât mai fin. Se pune în castronul de salată unde se adaugă felii de roşie.
2. Fructul de rodie se taie iar seminţele se pun într-un vas cu apă rece. Se lasă aşa 2-3 minute până când boabele roşii se lasă la fund iar filamentele albe plutesc deasupra apei. Se scurg apoi boabele de apă şi se pun în castron.
3. Se taie felii Mozzarella Granarolo, se adaugă în castron şi se presară salata rucola.
4. Într-un borcan cu filet se pune sucul de lămâie şi sarea şi se amestecă pentru ca sarea să se topească. Apoi, se adaugă uleiul, se pune capacul şi se agită borcanul pentru a obţine un sos omogen. Se aduce salata la masă cu sosul alături.