Cuşcuş în stil tunisian
Cuscusul ar trebui sa se gaseasca in bucataria oricarei gospodine. Uite cum poti sa-l prepari in stil tunisian!
1. În 100 ml ulei se călesc puiul tăiat bucăţi, cepele tăiate peştişor, roşiile tăiate în două, sarea şi piperul.
2. După ce se călesc, se adaugă doi litri de apă şi, din momentul în care ajunge la punctul de fierbere, se mai lasă 10 minute.
3. Apoi, se adaugă varza tăiată lamele, ardeii tăiaţi pătrate, morcovii, stafidele şi se lasă 10 minute la fiert. Apoi se adaugă dovlecelul tăiat cuburi.
4. Cuşcuşul se amestecă cu două linguri de ulei şi apoi se opăreşte cu 250 ml apă clocotită. Se lasă să absoarbă apa, se
presară sare şi se pune pe foc mic. Se lasă 10 minute, se amestecă cu furculiţa şi, la final, se adaugă untul. Se aduce cușcușul la masă cu legumele şi puiul deasupra.