Tort Doboş
O reţetă clasică pe care trebuie să o înveţi. Vezi cum să prepari tort Doboş delicios!
1. Făina şi amidonul se amestecă şi se pun deoparte 100 g din acest amestec. Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până ce curge crema în fir continuu şi apoi se adaugă coaja de portocală. Albuşurile se bat spumă cu restul zahărului şi apoi două linguri din spumă se pun peste gălbenuşuri. Se mixează şi se adaugă amestecul de făină. Se adaugă şi restul spumei şi se amestecă delicat. Aluatul obţinut se împarte în 6 părți, din care se coc foile, fiecare separat câte 5-6 minute.
2. Pentru cremă se topeşte ciocolata, se freacă untul cu gălbenuşurile, romul şi zahărul şi apoi se pune ciocolata călduţă.
3. Se aşază straturi de foi şi cremă iar cu restul cremei se înveleşte tortul. Pentru glazură, se caramelizează zahărul şi se adaugă untul. Se toarnă amestecul pe o suprafaţă lucioasă şi se lasă să se întărească. Apoi se taie în 16 raze de cerc care se aşază pe tort.